ur ett annat perspektiv

då var det det där om jättar igen ..

Kategori: övernaturligt

Har alltid fascinerats av både små och stora saker, tex djur/insekter för läääänge sedan så skulle tex spindlar vara stora som katter om inte större och hästar små som a grisar kanske ? Första som kom upp i huvudet. Men vi kan ju ta några steg tillbaka och kolla upp just ämnet jättar. Tror ni på sådant ? Djur/insekter/människor som inte slutat växa eller föds större än alla andra. Kan vara one of a kind men också kanske något från förr ? La upp lite bilder på några "människojättar" för ett tag sen och kollat upp lite mer om det. Vissa säger att dom grävt fram dom och att allt är sant. Jättar finns, eller har funnits iaf. Stora människoskelett som legat gömda i flera hundra tusen år. Sägs också att det finns flera skelett i grottor som militären eller regeringen som alltid tar hand om aliens och liknande har mörklagt allt det där. Frågan är varför.. Kanske dom var från rymden eller så var vi så stora förut. Åtminstonde några av oss. Kanske du varit en jätte i ditt förra liv ?

Men det jag tänkte mest på idag var djur/insekter/sjöliv och deras historia om jättarna.



Låt oss börja med ett rätt slemmigt djur som man även kan ha som husdjur. Finns att hitta i mindre storlek i trädgården här i Sverige, dom kallas snäckor med skal och snigel utan skal. Så jag presenterar -
Afrikanska jättesnäckor.

Dom här så kallade jättesnäckorna kan bli upp till 18-20 cm stora i snäcklängd och hela kroppen om den ligger rak så kan den bli upp till 30-40 cm lång, kanske även större och längre. Man kan ju tänka sig hur mycket den väger. Skulle ni vilja prova ha en som husdjur ?
 

Jätte nr 2.
Kinesisk jättesalamander.
Den här krabaten kan bli upp till 180 cm lång. Kanske längre? Den anses vara världens största groddjur och kan bli mer än 80 år gammal.


Jätte nr 3.
Dom är bland dom största insekterna i världen nu för tiden. Här har ni jätte weta.
Deras kroppslängd är 6-10 cm om man inte räknar med benen och antennerna. Dom är också bland dom tyngsta insekterna som finns i världen. Dom har hittat en som vägde 71 gram, dock var den en hona som bar på ägg också.


Jätte nr 4.
Saltvattenkrokodiler. Den största dom fångat är 6.4 meter lång och vägde 1075 kilo. Fångades in i Filippinerna efter 3 veckors jakt,  sades ha attackerat åtskilliga människor och dödat 2 st. Den hålls nu fången i Filippinerna.

Jätte nr 5.
Lite vanligare husdjur kanske har vi härnäst. Men Inte vanligtvis så stora. Här har ni en Belgisk jättekanin. (Belgisk jätte som den också kallas och är världens största kanin ras)  Kan väga över 10 kg men idealvikten brukar ligga vid 7-9 kg. Öronen är minst 16 cm långa helst längre.


Jätte nr 6.
Jättelik färskvattens stingrocka. Lever i floder i Asien och kan väga upp till 5-600 kilo och har även en giftig gadd som kan bli upp till 38 cm.


Jätte nr 7.
Världens största hund. Här har ni George, han är världens största hund. Han väger 115 kg, är 110 cm lång och 2,2 meter lång. Svårt att hålla fast han om han skulle bestämma sig för att bestämma eller springa iväg. Jag tycker det räcker med min hund liksom :P Tror inte att någon skulle vilja råna dig när du går ut med den här hunden iaf.

Och så har vi jätte nr 8. Får bli den sista för idag.
Världens största maneter. Största maneterna kan bli 2 meter i diameter över klockan och ha (bränntrådar) som kan bli över 30-40 meter långa och kan väga upp till 440 lbs (200 kg) om inte mer. Dödliga och vackra. Finns i varmare vatten(den på bilden längst upp är hittad i japan, dock vet jag inte om det är olika maneter på bilderna men troligen)



Då var det slut på jättar men bara för idag. Annars kommer jag sitta uppe hela natten, finns hundratals. Skriv mer än gärna förslag om det är nåt ni vill veta om vad som, eller få reda på eller nåt ämne ni vill att jag ska skriva om. Hope you liked it and have a good evening. :)

Kommentarer


Kommentera inlägget här: